Έδωσαν τη λύση οι αλλαγές και άλλη μια νίκη για την Α.Ε. Μυκόνου

Έδωσαν τη λύση οι αλλαγές και άλλη μια νίκη για την Α.Ε. Μυκόνου

Ήταν μια νίκη σκέτη… πώρωση! Ο τρόπος με τον οποίο η Α.Ε. Μυκόνου επικράτησε με 3-1 του Ιάλυσου σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ΑΕΜ που συνέχισε για 8η αγωνιστική στην αήττητη πορεία της ανεβαίνοντας μάλιστα στη 2η θέση μαζί με Πανιώνιο και Αιολικό και έναν βαθμό μόλις πίσω από Ρόδο!

Δεν ήταν βέβαια μόνο οι τρεις βαθμοί που έστειλαν στον 7ο ουρανό τους Μυκονιάτες αλλά ο τρόπος που προήλθε. Με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά, με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο δικαιώνοντας απόλυτα τους Βλάχο – Παχατουρίδη που τους έριξαν στα δύσκολα και τα κατάφεραν άριστα. Τα δύο από τα τρία γκολ μάλιστα τα πέτυχαν παίκτες που μπήκαν ως αλλαγές (σ.σ. Ράγια και Αχείμαστος) και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τελική επικράτηση!

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μάλλον ανιαρό με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και ουσιαστικά να κάνουν μόνο δυο φορές αισθητή την παρουσία τους επιθετικά. Η ΑΕΜ στο 15′ με τον Σπυρόπουλο να σουτάρει από καλή θέση και την μπάλα να φεύγει άουτ με τον Ιάλυσο αν απαντά στο 30′ με σουτ του Μπουσμπίμπα μέσα από την περιοχή και τον Ντούνη να αποκρούει!

Στην επανάληψη η ΑΕΜ μπήκε πιο δυνατά και στο 62′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν γυριστό σουτ του Πινέιρο έδιωξε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Ανδρούτσος. Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Ράγια ήταν εύστοχος! Μετά από έξοχη ενέργεια από αριστερά ο παίκτης που είχε μπει ως αλλαγή στο 60′ πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την Α.Ε. Μυκόνου!

Ο Ιάλυσος αμέσως προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε στο 66′ με πλασέ του Δελαπόρτα που μπλόκαρε ο Ντούνης! Οι Ροδίτες στο 72′ όμως έφεραν το ματς στα ίσα όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μπουσμπίμπα και από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα υπέροχο σουτ στέλνοντάς την στο… παραθυράκι του Ντούνη που δεν μπόρεσε να διώξει! Στο 84′ ο ίδιος παίκτης έκανε επικίνδυνη σέντρα – σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ!

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά απέκτησε μια άγρια ομορφιά αφού και οι δυο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ! Τελικά αυτή που το κατάφερε ήταν η ΑΕΜ με έναν παίκτη που ήρθε πάλι από τον πάγκο! Τον Παναγιώτη Αχείμαστο που στο 89′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπυρόπουλου πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αφήνοντας την άμυνα του Ιάλυσου στήλη… άλατος και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1!

Το τρίτο γκολ πέτυχε ένα παίκτης – μαχητής σε όλο το ματς! Ο Νίκος Τράκας που έφυγε σαν σφαίρα στην αντεπίθεση στο 95′ χωρίς αντίπαλο καθώς όλος ο Ιάλυσος είχε βγει μπροστά να ισοφαρίσει και με πλασέ από μακρινή απόσταση έκανε το τελικό 3-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Το τρίποντο αυτό ανέβασε την ΑΕΜ στη 2η θέση με 21 βαθμούς μαζί με Πανιώνιο και Αιολικό, αποδεικνύοντας ότι φέτος δίκαια βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ομίλου της!

Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ: Ντούνης, Σπυρόπουλος, Κέμπε (71′ Στυλιανόπουλος), Μαντζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρι (60′ Ράγια), Μουρίκι (81′ Αχείμαστος), Βαλαβανόπουλος (81′ Αγγέλης), Πινέιρο (81′ Οικονομίκος), Παπαδόπουλος

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Καραγεώργης, Γεωργιάδης, Ιντρίζι (69′ Γεωργίου) Καρπαθάκης, Μπούμπα, Μπουσμπίμπα, Δελαπόρτας, Χατζηνικόλας, Μαχαίρας, Ρόκα