Δώρο στον πρόεδρο η νίκη -χρυσάφι της Α.Ε. Μυκόνου στην Καλαμάτα

Δώρο στον πρόεδρο η νίκη -χρυσάφι της Α.Ε. Μυκόνου στην Καλαμάτα

«Στον πρόεδρό μας με αγάπη…» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για τη νίκη της Α.Ε. Μυκόνου με 0-1 μέσα στην Καλαμάτα επί του Α.Ο, Διαβολιτσίου, με αφορμή φυσικά τα γενέθλια του προέδρου της ΑΕΜ Αλέξανδρου Κουκά!

Ο ισχυρός άντρας της ομάδας ταξίδεψε αυθημερόν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας για να δει την ΑΕΜ να παίρνει το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Αιολικό και «αγκαλιά» με τον Πανιώνιο που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού ο αγώνας του στην Ρόδο δεν έγινε λόγω καιρού.

Η ΑΕΜ μπήκε δυνατά από την αρχή και έφτασε κοντά στο γκολ στο 9′ όταν ο Αγγέλης βρέθηκε στο ύψος της αντίπαλης περιοχής και επιχείρησε χωρίς πίεση το σουτ για να στείλει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 23’ο Σπυρόπουλος είχε ένα σουτ από καλή θεση άουτ και δυο λεπτά αργότερα στην μοναδική τελική των γηπεδούχων ο Πάγια σούταρε δυνατά για να μπλοκάρει σταθερά ο Ντούνης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για την ΑΕΜ. Ο Πινέιρο εκτέλεσε με υπέροχο τρόπο φάουλ από πλάγια θέση και αριστερά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Βασιλειάδη που προσπάθησε να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια χωρίς όμως να τα καταφέρει. Έτσι έγινε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ αφού οι γηπεδούχοι αν και πίεσαν αρκετά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Ντούνη, ο οποίος είχε ένα σχετικά εύκολο πρωινό στην Καλαμάτα. Αντιθέτως με την προσθήκη του Βαλαβανόπουλου που μπήκε ως αλλαγή βρέθηκε δυο φορές κοντά στο γκολ η ΑΕΜ.

Η πρώτη φορά στο 78′ όταν ξαφνικό σουτ του Βαλαβανόπουλου υποχρέωσε τον Βασιλειάδη να διώξει δύσκολα και μετά από επτά λεπτά με τον ίδιο παίκτη να σουτάρει η μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα όμως ο Θώδης έδιωξε με το κεφάλι. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα του κ. Παναγιωταρά που ήταν πολύ καλός, με την ΑΕΜ να παίρνει το τρίτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος του ματς οι παίκτες πήγαν προς το μέρος όπου καθόταν ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξανδρος Κουκάς και το χειροκρότησαν, ενώ στα αποδυτήρια όπου τους επισκέφτηκε μετά τον αγώνα τον περίμενε μια τούρτα από τους παίκτες!

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Βασιλειάδης, Σταματελόπουλος, Βέλλης, Μπαλόπουλος, Καντούσης (65′ Δημητρίου), Στραβάκος (77′ Μεμά), Πάγια (77′ Σάλα), Αλεξανδρής, Μουλιάτος (65′ Θώδης), Τσιγαρίδης (58′ Ζαραφέτας), Ηλιόπουλος

Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ: Ντούνης, Ράγια (69′ Αχείμαστος), Κέμπε (69′ Γιαννόπουλος), Μαντζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρι (85′ Παπιομύτογλου), Μουρίκι, Πινέιρο (83′ Στυλιανόπουλος), Σπυρόπουλος