Νίκη κορυφής για την Α.Ε. Μυκόνου, αφιερωμένη στον Μάκη Παπαδόπουλο

Νίκη κορυφής για την Α.Ε. Μυκόνου, αφιερωμένη στον Μάκη Παπαδόπουλο

Έδειξαν χαρακτήρα νικώντας τον ΑΠΣ Πάτραι αλλά και το σοκ από τον τραυματισμό του Μάκη Παπαδόπουλου… Η Α.Ε. Μυκόνου πέρασε με 1-2 από την Αχαϊκή πρωτεύουσα μένοντας μόνη πρώτη στη βαθμολογία σε ένα ματς που είχε πολλές άτυχες στιγμές. Κορυφαία όλων φυσικά ο τραυματισμός του Μάκη Παπαδόπουλου σε μια προσπάθειά του στο 10′ της αναμέτρησης όταν χτύπησε σε ένα τοιχίο του γηπέδου που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη γραμμή του άουτ. Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Αμέσως έσπευσε κοντά του η γιατρός του αγώνα, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά ο παίκτης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχοντας τις αισθήσεις του. Η τύχη μέσα στην ατυχία του Βορειοελλαδίτη ποδοσφαιριστή είναι ότι εκτός από μια εξάρθρωση σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του δεν είχε κάτι άλλο σοβαρότερο. Μάλιστα μετά από λίγες ώρες έφυγε από το Νοσοκομείο και με μέριμνα του προέδρου της ομάδας Αλέξανδρου Κουκά πήγε κατευθείαν στη Ραφήνα και ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στο ταξίδι επιστροφής στη Μύκονο. Η αγωνία όλων ήταν φανερή στα πρόσωπά τους και μόλις είδαν τον συμπαίκτη τους πάνω στο πλοίο, ξέσπασαν σε ένα ζεστό χειροκρότημα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κλίμα που επικρατεί σε αυτή την ομάδα που είναι πραγματικά μια οικογένεια μέσα και έξω από το γήπεδο! Η ΑΕΜ εκτός από τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου είχε και άλλη άτυχη στιγμή πολύ σύντομα μάλιστα. Έτσι λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε και ο Μουρίκι με έντονες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Για ένα χρονικό διάστημα όπως ήταν λογικό χάθηκε η συγκέντρωση καθώς το σοκ ήταν ισχυρό για τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΜ.

Όσο περνούσε ο χρόνος όμως οι παίκτες των Βλάχου – Παχατουρίδη ανέβασαν απόδοση και βρήκαν τον τρόπο μέσα σε τρία λεπτά να πετύχουν δυο γκολ. Στο 33′ ο Πινέιρο με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου έκανε το 0-1 και στο 36′ ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Φωτόπουλου μετά από σουτ του Ζγκούρη και έκανε το 0-2 σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς όμως να απειλήσουν τον Ντούνη. Αντιθέτως η ΑΕΜ έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε σουτ των Τράκα, Ράγια και Ζγκούρη να πετύχουν και τρίτο γκολ. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 87′ που μετέτρεψε σε γκολ ο Σαμπανέι.

Με τους τρεις βαθμούς η ΑΕΜ παρέμεινε στην κορυφή με 41 βαθμούς και την Κυριακή υποδέχεται τον Α.Ο. Πυλίου Κω στο γήπεδο του Κόρφου.

ΑΠΣ Πάτραι (Σαρρής): Φωτόπουλος. Στάνης, Γερογιάννης (21′ λ. τρ. Λιμάτσι 46′ Μητρόπουλος), Γιαννόπουλος, Βλασσόπουλος Ν. (70′ Ναβρότσκι), Μαστραντωνάκης, Ζέλος, Σαμπανέι, Σουγλέρης (81′ Παπαγεωργίου), Βλασσόπουλος Θ., Θεοφάνης

ΑΕ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Ντούνης, Σπυρόπουλος, Κέμπε, Μαντζανάς, Αρκούδας (46′ Γιαννόπουλος), Τράκας, Ζγκούρη, Μουρίκι (λ.τρ. 18′ Αχείμαστος), Βαλαβανόπουλος (72′ Σπόλιαριτς), Πινέιρο (72′ Οικονομικός), Παπαδόπουλος (15′ λ. τρ. Ράγια)