Νίκη (5η συνεχόμενη) και επί του πρωτοπόρου Αιολικού για την Α.Ε. Μυκόνου

Νίκη (5η συνεχόμενη) και επί του πρωτοπόρου Αιολικού για την Α.Ε. Μυκόνου

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη και συνεχίζει… Η Α.Ε. Μυκόνου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της το 2023 όπως τελείωσε και το 2022 δηλαδή με τρίποντο, αφού επικράτησε με 1-0 του πρωτοπόρου Αιολικού. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το χαρακτηριστικό δεν ήταν μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα αλλά η επιβλητική εμφάνιση της ΑΕΜ που έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι τα αποτελέσματα που έχει φέρει ως τώρα. Έτσι και απέναντι στην ομάδα της Μυτιλήνης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να την απειλήσει και να σκεφτεί καν ότι μπορεί να φύγει από τη Μύκονο με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Έδειξε τις προθέσεις της από νωρίς αφού στο 14′ και στο 16 απείλησε με σουτ των Μουρίκι και Πινέιρο αντιστοιχα. Στο 21′ πλασέ του Ζγκούρι κόντραρε στον Μωραΐτη με την μπάλα να φεύγει σε κόρνερ και τρία λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε πλασέ του Κέμπε που απέκρουσε ο Μουζάκης.

Στο 31′ όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ζγκούρι έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Βαλαβανόπουλος που ήταν στο κατάλληλο σημείο με νέα καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΜ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ για φέτος του Καβαλιώτη σέντερ φορ της ομάδας.

Ο Αιολικός προσπάθησε να αντιδράσει και βρέθηκε για μία και μοναδική φορά σε θέση βολή στο 37′ όταν ο Μακρής από μέσα αριστερά πλάσαρε όμως ο Ντούνης απέκρουσε σωτήρια.

Στην επανάληψη όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες του Αιολικού βρήκαν μπροστά τους μια άμυνα… γρανίτη. Ειδικά οι Μαντζανάς και Αρκούδας ήταν απροσπέλαστοι και κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων δεν είχε αποτέλεσμα. Από την άλλη η Α.Ε. Μυκόνου όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη με αποκορύφωμα να χάσει δυο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ στο τελευταίο τέταρτο.

Η πρώτη στο 77′ όταν το πλασέ του Παπαδόπουλου από πολύ κοντά έδιωξε εντυπωσιακά ο Μουζάκης και η δεύτερη στο 88′ με τον Σπυρόπουλο από το σημείο του πέναλτι μόνος να πλασάρει άουτ μετά από σέντρα του Ζγκούρι.

Εξαιρετική η διαιτησία των Αλατσάκη, Παπαδόπουλου και Πουλόπουλου.

Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ: Ντούνης, Σπυρόπουλος, Κέμπε, Μαντζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρι (90′ Οικονομίκος), Μουρίκι (87′ Αγγέλης), Βαλαβανόπουλος (80′ Στυλιανόπουλος), Πινέιρο (80′ Αχείμαστος), Παπαδόπουλος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μουζάκης, Κανελλόπουλος, Παστρικός (56′ Σουβατζόγλου), Μωραΐτης, Αννιτσάκης (46′ Μπγέλομπρεγκ), Νάστος, Αντωνίου (88′ Σπόλιαριτς), Μουκίδης (75′ Άνθης), Μακρής, Αποστολόπουλος, Στεφάνοβιτς