Τα δάκρυα του Μανταφούνη και το μυστικό επιτυχίας των γυναικών της Α.Ε. Μυκόνου

Τα δάκρυα του Μανταφούνη και το μυστικό επιτυχίας των γυναικών της Α.Ε. Μυκόνου

Το να κερδίζεις μια ιστορική ομάδα όπως ο Ατρόμητος Αθηνών στο δεύτερο μόλις παιχνίδι σου στη Β’ Εθνική και μάλιστα με ένα γκολ ακριβώς στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, δεν το λες και κάτι απλό και συνηθισμένο. Για τα κορίτσια της Α.Ε. Μυκόνου λοιπόν, αυτή η νίκη ήταν κάτι που της έκανε να «πετάξουν» στον ουρανό από ενθουσιασμό. Στο γήπεδο της Άνω Μεράς όσοι βρέθηκαν ένιωσαν τόση χαρά που μόνο κάτι τέτοιες στιγμές στον αθλητισμό μπορείς να νιώσεις! Αν κάποιος έβλεπε το σπριντ του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Μανταφούνη προς τις παίκτριές του μετά το νικητήριο γκολ και το ότι σκούπισε τα δάκρυα χαράς από τα μάτια του θα καταλάβαινε…

Άλλωστε όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος:

«Πραγματικά είχα πολλά χρόνια να κάνω τέτοιο σπριντ πανηγυρισμού. Ήταν από τις στιγμές που χαράζονται στην ψυχή σου και γίνονται συγκλονιστικές ποδοσφαιρικές αναμνήσεις. Το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας όλοι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας και η συγκινητική απόδοση των κοριτσιών με αυτήν την υπέροχη κατάληξη έφεραν τη συναισθηματική φόρτιση! Δάκρυα χαράς όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά για το επιστέγασμα της προσπάθειας τους!»

Για τον προπονητή της ΑΕΜ το μυστικό της επιτυχίας πάντως δεν είναι πρωτίστως αγωνιστικό αλλά κάτι που πηγάζει μέσα στις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ όσων απαρτίζουν αυτή την ομάδα. «Όντως η δυναμική αυτής της ομάδας πηγάζει από το οικογενειακό μας κλίμα. Ακούγεται κλισέ αλλά αν μας ζήσει κάποιος στην καθημερινότητα των προπονήσεων και των εκδηλώσεων αυτής της ομάδας θα το καταλάβει και θα το νιώσει από την πρώτη στιγμή αυτό το «δέσιμο». Σωστή νοοτροπία, διάθεση για όμορφο συνδυαστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά πάνω από όλα ποδοσφαιρικός πολιτισμός! Θελουμε εγώ και οι συνεργάτες μου να μεταδίδουμε στα κορίτσια μας τις ίδιες αξίες και το ήθος που μας διέκρινε όταν είμασταν εμείς ποδοσφαιριστές καθώς και την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και το ευ αγωνίζεσθαι.»

Επόμενη πρόκληση ιστορική μάλιστα, για τα κορίτσια της Α.Ε. Μυκόνου το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς που όλοι στη Μύκονο περιμένουν με ανυπομονησία… Άλλωστε όπως λέει και ο Δημήτρης Μανταφούνης:

«Για εμάς είναι μια ποδοσφαιρική συνάντηση ιστορικής σημασίας. Σεβόμαστε απεριόριστα τον Παναθηναϊκό και είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να τον υποδεχόμαστε στη Μύκονο. Αγωνιστικά θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που παρουσιάζουμε σε κάθε αγώνα μας, διάθεση, θέληση, πάθος με απώτερο στόχο να προσφέρουμε ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές σε όσους μας παρακολουθούν είτε στο γήπεδο είτε διαδικτυακά. Κλείνοντας να τονίσω ότι η πρόθεση όλων μας που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι και να το αναβαθμίσουμε ώστε να βρεθεί περισσότερος κόσμος στις κερκίδες και κοντά στα γήπεδα και ακόμη περισσότερα παιδιά κάθε ηλικίας ,αγόρια και κορίτσια να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν όσο εμείς. Γι αυτό καλούμε αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή τον φίλαθλο κόσμο της Μυκόνου και όχι μόνο, μιας και η ομάδα μας είναι πανκυκλαδική να στηρίξει τις προσπάθειες και των δυο ομάδων !»