Χαρούμενες γιορτές για την Α.Ε. Μυκόνου από τα υψηλά… πατώματα της βαθμολογίας

Χαρούμενες γιορτές για την Α.Ε. Μυκόνου από τα υψηλά… πατώματα της βαθμολογίας

Χριστούγεννα στα υψηλά… πατώματα της Γ’ Εθνικής για την Α.Ε. Μυκόνου λοιπόν… Μετά από έξι αγωνιστικές (αφού το παιχνίδι με τον Α.Ο. Πυλίου Κω αναβλήθηκε) η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση με τον Πανιώνιο!

Μια συγκομιδή βαθμών που αν μη τι άλλο είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Για την ΑΕΜ οι βάσεις της εξαιρετικής ως τώρα πορείας μπήκαν τον Αύγουστο στο Καρπενήσι. Με σκληρή δουλειά κάθε ημέρα και με πολλά δύσκολα φιλικά οι Παχατουρίδης και Βλάχος προσπάθησαν και το κατάφεραν, να παίρνουν από τους παίκτες τους το 100% των δυνατοτήτων τους.

Έτσι δημιούργησαν ένα σύνολο που δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα. Από τα φιλικά ακόμα με ομάδες από μεγαλύτερη κατηγορία έδειξαν πως μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, κάτι που πετυχαίνουν μέχρι στιγμής. Τις δυο πρώτες αγωνιστικές η ΑΕΜ μπορεί να μην πήρε αυτό που άξιζε όμως κανείς δεν απογοητεύτηκε. Στην πρεμιέρα που πάντα κρύβουν εκπλήξεις η ΑΕΜ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου, μιας ομάδας που κράτησε τον ίδιο κορμό παικτών από πέρυσι, ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική στον Πύργο αν και δεν κινδύνευσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, γνώρισε «πικρή» ήττα με 1-0 εξαιτίας μια στιγμιαίας αμυντικής αδράνειας!

Από εκεί και πέρα όμως μετράει μόνο νίκες… Την 3η και 4η αγωνιστική εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα κόντρα σε Πανγυθεατικό και Ερμιονίδα αντίστοιχα. Και στα δυο ματς πίεσε από την αρχή τους αντιπάλους της επικρατώντας με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα απόλυτα δίκαια, χωρίς μάλιστα να απειληθεί η εστία του Ντούνη.

Την 5η αγωνιστική κατάφερε μετά από σχεδόν ένα χρόνο να πάρει εκτός έδρας νίκη. Έτσι γύρισε με τους τρεις βαθμούς από την Καλαμάτα μετά το 0-1 επί του Α.Ο. Διαβολιτσίου που «καιγόταν» για βαθμούς. Για άλλο ένα παχνίδι η ΑΕΜ έδειξε ότι ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και έφυγε νικήτρια. Τελευταίο παιχνίδι, νικηφόρο και αυτό με τον ΑΠΣ Πάτραι στον Κόρφο!

Με το ταπεινό πλην τίμιο 1-0 πήρε το 4ο σερί τρίποντο και κρατήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανιώνιο. Με τον νέο χρόνο ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ μεγάλος αφού στις 8 Ιανουαρίου υποδέχεται τον πρωτοπόρο Αιολικό και μια εβδομάδα αργότερα θα παίξει με τον «συγκάτοικο» Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αν συνυπολογίσουμε ότι πιθανότατα ανάμεσα θα οριστεί και το αναβληθέν εκτός παιχνίδι με τον Α.Ο. Πυλίου Κω, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι το 2023 θα ξεκινήσει με τρία ματς – φωτιά για την ΑΕΜ.

Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα και ότι επίσης μπορεί να κοιτάξει όλους τους αντιπάλους στα μάτια και να τους αντιμετωπίσει στα ίσα! Όλα θα φανούν στο γήπεδο μετά τις γιορτές λοιπόν…