ΜΕ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Ο Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ!

Τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι άντρες του ΑΟΜυκόνου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου το οποίο διεξήχθη στα Τρίκαλα την Κυριακή. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μίνο, ο Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος και ο Διομήδης Μπακατσέλος ήρθαν δεύτεροι στην ομαδική βαθμολογία αντρών στα 10.000 μέτρα, πίσω από τον ΓΑΣ Ιλισσό και μπροστά από την ΑΕΚ που ήρθε τρίτη. Αναλυτικά ο Γιώργος Μίνο ήρθε 5ος με 31.49, ο Παπανδρεόπουλος με ελάχιστη και πλημμελή προετοιμασία 19ος με 33.40 και ο Μπακατσέλος, ο εκκολαπτόμενος μαραθωνοδρόμος, 25ος με 34.10. Οι τρεις αθλητές έδειξαν τρομερή και συγκινητική αγωνιστικότητα μέχρι το τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Μίνος πάλεψε για την 5η θέση στήθος με στήθος μέχρι το τελευταίο μέτρο με τον 6ο του αγωνίσματος. Στην ίδια κούρσα ο Βασίλης Δεμερτζής που γυμνάζεται μόνος του τερμάτισε 78ος με 41.17, το θετικό για το Βασίλη είναι ότι θα συνεχίσει αθλητισμό με τον προπονητή του Γιώργου Μίνο, τον Θύμιο Λιανό έναν από τους κορυφαίους έλληνες προπονητές αντοχής.
Στην αντίστοιχη κούρσα των Γυναικών, στα 8000 μέτρα η Μαρία Παρδαλού αν και προηγείτο μέχρι το 7ο χιλιόμετρο με σημαντική διαφορά από τις αντιπάλους της η κούραση και η τρομερή ζέστη την κατέβαλαν με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση με 29.31. Η Μαρία πολύ σπάνια μετέχει σε αγώνες ανωμάλου δρόμου αλλά μετείχε για να βοηθήσει τον ΑΟΜυκόνου. Μεγάλος της στόχος για το 2016 παραμένει η συμμετοχή της στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες το καλοκαίρι στα 3.000μ στήπλ ενώ θεωρείται δεδομένη η αγωνιστική της παρουσία με την εθνική μας ομάδα.
Στις κορασίδες τερμάτισαν δέκατες στο ομαδικό οι τρεις κορασίδες του ΑΟΜυκόνου, η Φραγκίσκα Αρμάου, η Καλλιόπη Συκινιώτη και η Κατερίνα Κάτσα. Οι τρεις αθλήτριες παρά το ότι δεν είχαν προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και παρά το ότι δεν είναι αθλήτριες αντοχής καθώς ασχολούνται με διαφορετικά αγωνίσματα, μετείχαν για να προσφέρουν βαθμούς στον σύλλογο μας και η αποστολή τους εστέφθη με ετιτυχία. Σε ατομικό επίπεδο η Φραγκίσκα ήταν 32η στα 3.000 μέτρα με 13.44, η Καλλιόπη Συκινιώτη 52η με 14.49 και η Κατερίνα Κάτσα 53η με 14.53.