Αργυρές η Μαρία Νάζου και η Κατερίνα Χανιώτη Αποτελέσματα από το Μπλόκο Καλογρέζας

Αργυρές η Μαρία Νάζου και η Κατερίνα Χανιώτη Αποτελέσματα από το Μπλόκο Καλογρέζας

Στη δεύτερη θέση του βάθρου βρέθηκαν  η Μαρία Νάζου στα 80 μέτρα και η Κατερίνα Χανιώτη στα 1.000 μέτρα στους αγώνες της Νέας Ιωνίας με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας» στην πρώτη φετινή εμφάνιση σε ανοικτό στίβο της αγωνιστικής ομάδας του ΑΟΜυκόνου για την ηλικιακή κατηγορία (12-15).

Η Μαρία Νάζου χωρίς να έχει φορμαριστεί για τους συγκεκριμένους αγώνες τερμάτισε σε 10.82  ικανοποιητική επίδοση για την εποχή, καθώς οι αγώνες στόχοι της Μαρίας είναι το καλοκαίρι. Το ατομικό ρεκόρ της Μαρίας είναι 10.55 από το 2015

Εξαιρετική κρίνεται και η εμφάνιση της Κατερίνας Χανιώτη στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων Α΄ καθώς η 2η θέση συνοδεύεται και από νέο ατομικό ρεκόρ, 3.30.89 και δείχνει ότι το όριο των 3.24 με το οποίο κερδίζει τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν είναι μακρυά. Η Κατερίνα μπήκε 5η στην τελική ευθεία και με παρατεταμένο σπριντ κατάφερε να κερδίσει το μετάλλιο.

Στα 80 μέτρα αγωνίστηκε η Σοφιλένα Πελτετζή η οποία ήρθε 8η (11.28) και φαίνεται ότι ανακάμπτει μετά την τρίμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού.

Ο Μιχάλης Καραγιάννης στην πρώτη του εμφάνιση στα 800 μέτρα και συναγωνιζόμενος αθλητές μέχρι και 3 χρόνια μεγαλύτερους του σημείωσε 2.18.11 (5ος), τρέχοντας αρκετά συντηρητικά και διερευνητικά. Ο Μιχάλης αναμένεται στην ίδια απόσταση να σημειώσει σύντομα επιδόσεις κάτω από τα 2.10.

Νέο ρεκόρ συλλόγου για τον Βλαντιμίρ Ναουμένκο στη σφαιροβολία καθώς ξεπέρασε σε επίσημους αγώνες για πρώτη φορά τα 9 μέτρα. Σημείωσε 9.71 και ήρθε 6ος. Ο Βλαντιμίρ στις δοκιμαστικές βολές ξεπέρασε τα 10.70 αλλά με την επίσημη έναρξη του αγώνα τον κατέβαλε το άγχος της πιστοποίησης μιας καλής επίδοσης.

Νέο ρεκόρ συλλόγου και για τον Νίκο Λυκούρη στα 150 μέτρα ο οποίος ήρθε 10ος με 19.69. Ο Νίκος αναμένεται να δοκιμάσει τις ικανότητες του στα 300 μέτρα και στα 300 μέτρα με εμπόδια ενώ θα διεκδικήσει και τη συμμετοχή του στη σκυταλοδρομία 4 Χ300 καθώς πέντε αθλητές του ΑΟΜυκόνου θα επιδιώξουν μια θέση στη μαγική  τετράδα.

Στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων Α΄ αγωνίστηκαν τέσσερις ακόμα αθλήτριες του ΑΟΜυκόνου παρά το ότι ήταν μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας.

Η Νικολέτα Κουσαθανά πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 3.47.34 (8η) και θα επιδιώξει μια ακόμη καλύτερη επίδοση που ενδεχομένως θα της δώσει ένα μετάλλιο στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Νάξου. Ακριβώς πίσω της σε θέση και σε χρόνο (9η με 3.47.97) τερμάτισε η Νικόλ Κουκά επίσης με ατομικό ρεκόρ και επιβεβαιώνει τη σημαντική πρόοδο της αυτή τη χρονιά, αποτέλεσμα της απρόσκοπτης προσήλωσης της στην προπόνηση. Η Πολυτίμη Μπλέτσα με 3.52.17 ήταν η 10η αθλήτρια του αγώνα, επίσης με ατομικό ρεκόρ. Η Πολυτίμη ταλαιπωρήθηκε τον φετινό χειμώνα από μια αγωγή που ακολούθησε και που δεν της επέτρεψε να προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε. Η Άννα Φίννις με 4.12.38 ήταν στην 14η θέση, επίσης με ατομικό ρεκόρ και επιβεβαιώνει ότι η στροφή της προς την αντοχή ήταν η καλύτερη επιλογή.

Στα 80 μέτρα των παγκορασίδων Α΄ αγωνίστηκαν επίσης η Ευγενία Χανιώτη (23η με 12.10),  αρκετά πίσω από το ατομικό της ρεκόρ (11.30, με χρονόμετρο χειρός) η Σκάρτσου Μαρία (25η 12.58) και η Κατερίνα Βλασσοπούλου 26η με 12.63, αρκετά μακρυά από τον στόχο της που ήταν μια επίδοση κάτω από τα 12 δευτερόλεπτα.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει σε δύο ακόμη αθλητές της ομάδας. Τον Μάνο Κωνσταντάρα ο οποίος αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό και βήχα και μετά από μεγάλη περίοδο αποχής λόγω ιώσεων και μη προπονητικών τραυματισμών και τερμάτισε – αλίμονο και αν εγκατέλειπε ποτέ ο γεννημένος sportsman – στην 9η θέση στα 800 μέτρα με 2.30.21, επίδοση που σαφώς δεν τον αντιπροσωπεύει.

Από τη λίστα με τις επιδόσεις απουσιάζει το όνομα του Λευτέρη Μάτζαρη καθώς σημείωσε άκυρη εκκίνηση στα 150 μέτρα και έχασε την ευκαιρία να πιάσει το υψηλό όριο στο αγώνισμα (18.64) και να εξασφαλίσει από την άνοιξη τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του.