Επεσε ηρωικά η Κ13 στον ημιτελικό, μετά από εξαιρετική πορεία

Επεσε ηρωικά η Κ13 στον ημιτελικό, μετά από εξαιρετική πορεία

Απέναντι στην σπουδαία ομάδα του ΠΑΣ Νάξου φέτος η Κ13 του Α.Ο. Μυκόνου στάθηκε επάξια και έδειξε πως το μέλλον της ανήκει και πως δικαίως βρέθηκε στο φάιναλ φορ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Νάξου έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες πριν σκοράρει ο Παντελαίος με πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ στο 32′. Στο 35′ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πάπα ο Κοντιζάς με μονοκόματο αριστερό βολέ μέσα στη περιοχή ισοφάρισε για την ομάδα μας και οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο 45′ ο ΠΑΣ θα μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Μαρκοπουλιώτης – Παντελαίος συνεργαζονται άψογα, με αποδέκτη της μπάλας τον Λέκα, που με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1, σε μια φάση που προσωρινά ο Α.Ο. Μυκόνου έπαιζε με δέκα καθώς ο Ξυδάκης έπαιρνε τις πρώτες βοήθειες έπειτα από σύγκρουση του με αντίπαλο που οδήγησε και στην αντικατάσταση του πέντε λεπτά αργότερα. Στο 62′ ο ΠΑΣ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1 όταν το σουτ του Παντελαίου θα χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι του Χιουσενάι και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ. Στο 69′ ο ΠΑΣ Νάξου σφραγίζει τη νίκη με κοντινό πλασέ του Λέκα που διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Οι ποδοσφαιριστές μας τα έδωσαν όλα καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το ματς αλλά ατύχησαν να χάσουν με τραυματισμό δύο βασικούς ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια του ματς (Ξυδάκης, Πάπα) ενώ και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος, ο Θεοδώρου έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο καθώς ταλαιπωρούνταν από ίωση τις τελευταίες μέρες. Ολά αυτά σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη ποιότητα και ηλικιακή διαφορά της ομάδας του ΠΑΣ Νάξου οδήγησαν στην ήττα. Η οποία κάθε άλλο παρά δάκρυα πρέπει να προκαλεί, αλλά θαυμασμό για την επιτυχία των παιδιών αυτών που έπαιξαν για πρώτη φορά φέτος σε πρωτάθλημα να κάνουν αυτή την εξαιρετική πορεία με απολογισμό 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και τέρματα 36-13. Δεν είναι και λίγο πράγμα στα τρία πρωταθλήματα υποδομών των Κυκλάδων ο Α.Ο. Μυκόνου να έχει δύο ομάδες στο τελικό (Κ15, Κ17) και μία να φτάνει στα ημιτελικά (Κ13). Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, στο προπονητή μας κ. Πούλο και στη διοίκηση γι’αυτή τους την τεράστια επιτυχία.

ΑΟ Μυκόνου (Πούλος): Χιουσενάι, Καφετζής, Κουσαθανάς, Πάπα, Γκελάι, Ξυδάκης, Φρατζεσκάκης, Κοντιζάς, Καραγιαννόπουλος, Πετράι, Λούλα

Αναπληρωματικοί: Θεοδώρου, Μελαδίνης, Μπότσκα, Κωνσταντίνου, Ρέτι, Κότσης, Μίνο

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Βαλέττας, Μανδηλαράς, Βαλέρης, Κόρρα, Σερμάντι, Τερζίδης, Καλαβρός, Γκούφας, Μαρκοπουλιώτης, Λέκκας, Παντελαίος.

Αναπληρωματικοί: Σιδερής, Νανάς, Τάκος

Διαιτητές: Γρυπάρης, Καλόγερας, Σαργολογος