Ο Α.Ο. Μυκόνου παρών στο Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Ο Α.Ο. Μυκόνου παρών στο Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει και φέτος και διοργανώνει δέκα μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε πόλεις  ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» προσφέροντας αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και αθλητικής εκπαίδευσης σε χιλιάδες παιδιά από όλη τη χώρα.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο των Φεστιβάλ εστιάζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Πιο συγκεκριμένα οι «μικροί αθλητές» θα συμμετάσχουν σε  παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι και σε μία αξέχαστη βιωματική εμπειρία, όπου θα αγωνιστούν ως Παραολυμπιακοί αθλητές.  Παράλληλα οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλαμβάνει:

 Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών

 Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά

 Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά

 Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις για τους γονείς

 και πολλά άλλα…

Η διάρκεια κάθε φεστιβάλ θα είναιπερίπου 6 ώρες και όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ ορισμένεςαπό αυτές θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Στον παρακάτω πίνακα καταγράφονται ενδεικτικά προγράμματα δραστηριοτήτων και αφορά δράσεις εντός και πέριξ του αγωνιστικού χώρου στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 9:00

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:00

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (1η ΑΞΙΑ) 10:20 – 11:20

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (2η ΑΞΙΑ) 11:20 – 12:20

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 12:20 – 12:30

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (3η ΑΞΙΑ) 12:30 – 13:30

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (4η ΑΞΙΑ) 13:30 – 14:30

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 14:30

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 15:00

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 09:00 Οι ακαδημίες πρέπει να προσέλθουν στο Στάδιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, στις 09:00 το πρωί, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της εγγραφής και της εισόδου τους στον χώρο.

 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00 Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την πραγματοποίηση μίας ανανεωμένης τελετής έναρξης, με σκοπό να νιώσουν όλοι οι συμμετέχοντες ότι συμμετέχουν σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 10:20 – 14:30 Τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ θα πάρουν μέρος σε μία σειρά από επιλεγμένα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. Αναλυτικότερα, σε ένα εντελώς ανανεωμένο και αναβαθμισμένο σκηνικό σε σχέση με πέρσι, ο αγωνιστικός χώρος θα χωριστεί σε 4 τεταρτημόρια, επομένως, σε 4 ειδικά διαμορφωμένους τομείς (κάθε ένας αφιερωμένος σε μία αξία), όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες συναφείς με τις ομώνυμες αξίες (Ευ αγωνίζεσθαι, Ομαδικότητα, Αφοσίωση και Σεβασμός) έτσι ώστε, παράλληλα με τη διασκέδαση, τα παιδιά να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα που αντικατοπτρίζουν τις βασικές αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή παράπλευρες δράσεις, με νόημα και στόχους προσανατολισμένους είτε στο «Ευ αγωνίζεσθαι», είτε στην «Ομαδικότητα», είτε στην «Αφοσίωση», είτε στο «Σεβασμό», ανάλογα σε ποιόν τομέα-αξία βρίσκονται εκείνη τη στιγμή. Αποτέλεσμα της νέας αυτής δομής είναι ότι κάθε παιδί θα συμμετέχει σε 4 διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων, έναν για κάθε μία από τις 4 αξίες του Φεστιβάλ. Η διάρκεια που τα groups θα βρίσκονται σε κάθε τεταρτημόριο και επομένως σε κάθε τομέα-αξία, θα είναι μία ώρα. Το χρονικό διάστημα της μίας ώρας θα περιλαμβάνει αφενός διαδραστικές και ευφάνταστες ψυχαγωγικές δράσεις προσανατολισμένες στις αντίστοιχες αρετές, και αφετέρου άφθονο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχει ως αυτοσκοπό τη νίκη, αλλά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ: 10:30 – 14:30 Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσανατολισμένες στους γονείς και τους συνοδούς. Όπως και την περσινή χρονιά, θα λάβουν χώρα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες από την επιστημονική ομάδα του Προγράμματος, οι οποίες φέτος θα έχουν έντονο διαδραστικό χαρακτήρα και στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς και οι συνοδοί, με σκοπό να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα όμορφες δράσεις και στην κερκίδα, σχεδιασμένες ειδικά για τους συνοδούς, όπως quiz games και άλλα όμορφα δρώμενα.

 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: 14:30 Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται πανηγυρικά με την τελετή λήξης, όπου όλα τα παιδιά θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, αλλά παράλληλα θα είναι και αυτοί που θα βραβεύσουν τους συμπαίχτες τους από τις άλλες ακαδημίες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση του προγράμματος.

 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: 15:00 Όλες οι ακαδημίες αποχωρούν μία προς μία, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Φεύγοντας, όλα τα παιδιά παίρνουν ένα “Lunch Pack” με χυμό,sandwich,λαχανικά και φρούτα.

.Ο Α.Ο. Μυκόνου θα είναι παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή με το τμήμα της Κ10 του Α.Ο. Μυκόνου με τον κ. Καρατζά, καθώς ανήκει τρία χρόνια στο Πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ Α.Ε., αξιολογημένος ως μία από τις 125 κορυφαίες ακαδημίες της Ελλάδος, έχοντας μάλιστα πολύ υψηλή βαθμολογία αξιολόγησης.