Πρωταθλητές Ελλάδος οι Αντρες του Α.Ο Μυκόνου. 2η η Πετρουλάκη, 3ος ο Μαγγίνας στα ατομικά

Πρωταθλητές Ελλάδος οι Αντρες του Α.Ο Μυκόνου. 2η η Πετρουλάκη, 3ος ο Μαγγίνας στα ατομικά

Η ομάδα των Αντρών του Α.Ο Μυκόνου κατέκτησε την πρώτη θέση με 26 βαθμούς στην ομαδική κατάταξη των αντρών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου το οποίο διεξήχθη στην Πηγή Τρικάλων την περασμένη Κυριακή.  Η ομάδα μας άφησε στην 2η θέση την ομάδα του Παναθηναϊκού και στην τρίτη την ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ ακόμη πιο πίσω βρέθηκαν ο ΓΣΚηφισιάς, ο Πανελλήνιος ΓΣ, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης κ.α.

Συγκεκριμένα, ο νεοαποκτηθείς Δήμος Μαγγίνας τερμάτισε την τρίτη θέση με 30.31 σε μια δύσκολη κούρσα που ο νικητής κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα. Όπως δήλωσε ο Δήμος (Μάκης για τους φίλους του) ο οποίος δουλεύει 11 ώρες τη μέρα υπό δύσκολες συνθήκες στην Αθήνα:

“Εκανα νομιζω το καθηκον μου και οτι καλυτερο μπορούσα δεδομένων των συνθηκων εργασίας και προετοιμασίας”. Ο Δήμος σε δύο εβδομάδες θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο του Λος Αντζελες, πρώτη φορά σε αυτή την απόσταση με στόχο την “αναγνωριστική” του επαφή με την απόσταση.

Ο Γιώργος Μίνος ήταν 9ος με 31.48, τρέχοντας μια σωστά υπολογισμένη κούρσα με στόχο την όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση.  Ο Γιώργος αλλάζει τα πλάνα του για τη σεζόν καθώς αναμένεται η κατάταξη του στις ένοπλες δυνάμεις και δεν γνωρίζει και ο ίδιος υπό ποιες συνθήκες θα μπορεί να γυμναστεί.

Ο Χρήστος Καλλίας τερμάτισε στην 14η θέση με 32.15. Ο Χρήστος ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων μέχρι το 8ο χιλιόμετρο όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω του χρόνιου προβλήματος του άσθματος που αντιμετωπίζει. Παρόλα αυτά βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει καθώς ο μεγάλος στόχος ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ομαδική κατάταξη. Το φιλότιμο του συγκίνησε ιδιαίτερα τον προπονητή του και τους παράγοντες του συλλόγου.

Στο ίδιο αγώνισμα πήρε μέρος και ο Ματθαίος Ματζιάρ, πρώτη χρονιά στην κατηγορία Αντρών, ο οποίος τερμάτισε στην 25η θέση με 33.19, μεγάλο ατομικό του ρεκόρ στην απόσταση.

Ο Θανάσης Παγουνάδης αν και προερχόταν από σοβαρή υπερκόπωση και απείχε από τις προπονήσεις τον τελευταίο μήνα, μπήκε στον αγώνα και τερμάτισε σε 39.07. Ο Θανάσης ειδικεύεται σε αγώνες βουνού και θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βουνού το οποίο θα διεξαχθεί στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις γυναίκες του ΑΟΜυκόνου. Ο Ελευθερία, πρώτη χρονιά στο σύλλογό μας κατέκτησε την 2η θέση στις γυναίκες με 28.42 , μια θέση πιο πάνω από το περσινό πρωτάθλημα και βάζει πλώρη για μεγάλες επιδόσεις στις αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων το καλοκαίρι στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η θέση της Ελευθερίας βοήθησε ιδιαίτερα τις γυναίκες μας να κατακτήσουν την 3η θέση στην ομαδική κατάταξη των γυναικών όπου η μαραθωνοδρόμος μας Χρυσάνθη Δαγρέ ήταν 37η με 36.32 και η Εμμανουέλα Ιωακειμίδου ήταν 40η με 39.26. Έτσι οι γυναίκες μας έκαναν την έκπληξη – τριάδα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου δεν είχε παρουσιάσει ποτέ η Μύκονος – και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου μπροστά από τον ΓΑΣΙλισσό και ο ΓΑΣ Χολαργού.

Οι τρεις μικροί αθλητές μας, πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και πρώτη φορά σε απόσταση 4 χιλιομέτρων δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και έκαναν ένα προπονητικό τεστ ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους στον ανοικτό στίβο την άνοιξη.  Ο Μιχάλης Καραγιάννης και ο Μάνος Καβαλιέρος ανήκουν σε μικρότερη κατηγορία, σε αυτή των παμπαίδων Α΄ και συμμετείχαν στην απόσταση των 4 χιλιομέτρων καθώς δεν υπάρχει αγώνας για τη δική τους κατηγορία.

Ο Μιχάλης τερμάτισε 81ος με 14.57, ο Μανώλης Κωνσταντάρας 83ος με 15.08 και ο Μάνος Καβαλλιέρος 95ος με 16.00. Και οι τρεις μαζί πλασαρίστηκαν στην 15η θέση στην ομαδική κατάταξη στην οποία βρέθηκαν ισχυροί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι οι άντρες του Α.Ο Μυκόνου απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Η διοργανώτρια χώρα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Πηγή: Mykonos Ticker