Πρωταθλητής Ελλάδας ο Καλλίας

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Καλλίας

Την εξαιρετική φόρμα που διανύει φέτος επιβεβαίωσε ο Χρήστος Καλλίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με νέο ατομικό ρεκόρ 30.39.65.

Ο αγώνας διεξήχθη σε άσχημες καιρικές συνθήκες, που ταλαιπώρησαν όλους τους αθλητές. Τα αναπνευστικά προβλήματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια έχουν πλέον μείνει στο παρελθόν και ο Χρήστος με τη βοήθεια του προπονητή του Τάκη Γερακού έφτασε εκεί που όλοι ήξεραν ότι μπορούσε. Επόμενος του στόχος ένα νέο ατομικό ρεκόρ στα 5.000 μέτρα και η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα.

Στην ίδια κούρσα 7ος τερμάτισε ο Γιώργος Μίνο με 31.41.10, αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνιση του καθώς ο στόχος του είναι μια μεγάλη επίδοση στο βασικό του αγώνισμα, τα 3.000 μέτρα στηπλ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών.

Στην 8η θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των Νέων βρέθηκε ο Ματθαίος Ματζιάρ με 34.50.27. Ο Ματθαίος έτρεξε στην πρώτη σειρά και κατά τη διάρκεια της κούρσας εκτός από τον αέρα και τη σκόνη είχε να αντιμετωπίσει μέχρι και χαλάζι. Ο Ματθαίος επανήλθε γερός και δυνατός μετά από τον τραυματισμό του και συνεχίζει την προετοιμασία του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων.

Ο Νόντας Κατσικέας συμμετείχε για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 10.000 μέτρα και τερμάτισε σε 38.16.29 επίδοση που είναι νέο ατομικό του ρεκόρ. Ο Νόντας αγωνίστηκε μαζί με τον Ματθαίο στην πρώτη σειρά και είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να βρεθεί άνετα κάτω από τα 38 λεπτά.