Στη Ρόδο οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες

Η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ  στην μονομερή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  περί ματαίωσης των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου φαίνεται πως σώζει την εκδήλωση.
Σε αυτό συνέβαλαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος  και ο  Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Γ. Μαργαρίτης οι οποίοι  στηρίζουν οικονομικά την διοργάνωση ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή τοπικών ροδιτών χορηγών.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Ρόδου σε μια μέρα, στις 3 Οκτωβρίου με λιγότερα αγωνίσματα και μικρότερο αριθμό παιδιών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο  αριθμός των αθλητών που έχει δικαίωμα να στείλει κάθε σωματείο καθορίζεται από την κατάταξη του στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ το 2014.
Ως εκ τούτου ο Πανναξιακός μπορεί να στείλει μέχρι 11 αθλητές, ο ΑΟΜυκόνου 10, ο Ναξιακός 7, ο Παμμηλιακός 3,  ο ΑΜΣ Ζευς Φιλωτίου 3,  ο Ποσειδώνας Σύρου 2, ο Ανδριακός 2 ενώ έχουν προβλεφθεί δύο θέσεις για τα δύο πρωτοεμφανόμενα σωματεία, τον ΑΟΠάρου και τον Ήφαιστο Σαντορίνης.
Επίσης ο κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να φέρει μέχρι οκτώ αθλητές εκτός αξιολόγησης των οποίων όμως θα μεριμνήσει για την μετακίνηση και τη διαμονή τους.