14 μετάλλια οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΑΟΜυκόνου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΑΟΜυκόνου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων το οποίο διεξήχθη στη Νάξο. Οι αθλητές μας κατέκτησαν οκτώ χρυσά, τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά οι θέσεις των αθλητών μας είναι οι εξής:

 1. Ντούλας Χρήστος, ο αθλητής του συλλόγου που ζει και γυμνάζεται στη Μήλο με τον Περικλή Καβαλλιέρο ήταν ο σούπερ σταρ του αγώνα καθώς αγωνίστηκε σε δύο αγωνίσματα και πέτυχε και στα δύο το υψηλό όριο το οποίο είναι και πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ο Χρήστος πέτυχε 16.63 στα 110μ με εμπόδια και 13.08 στο τριπλούν.
 2. Ναουμένκο Βλαντιμίρ: Ο αθλητής του Γιώργου Αντωνίου επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία ξεπερνώντας σε έναν ακόμη αγώνα το υψηλό όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα (14.38), ενώ στη δισκοβολία περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 36.50.
 3. Πελτετζή Σοφιλένα: Η σπρίντερ του ΑΟΜυκόνου παρά τις δυσκολίες που συνάντησε τη χειμερινή περίοδο κατέκτησε την πρώτη θέση σε μια δύσκολη κούρσα με την εκπληκτική επίδοση 12.93, χρόνος που της εξασφαλίζει την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
 4. Βίδη Γαβριέλα:  η καλύτερη ρίπτρια του συλλόγου βρίσκει πλέον τον δρόμο της. Πήρε την πρώτη θέση στη δισκοβολία με 25.58 και τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία με 9.41 (ατομικό ρεκόρ).  Η Γαβριέλα ετοιμάζεται δυναμικά για τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της και ζητά να σταθεροποιηθεί στο δίσκο σε βολές πάνω από τα 28.00 μέτρα.
 5. Μπλέτσα Πολυτίμη:  Μάλλον έληξε η δύσκολη περίοδος με τους τραυματισμούς για την Πολυτίμη. Η πολυτάλαντη αθλήτρια του ΑΟΜυκόνου κατέκτησε την 1η θέση στα 800 μέτρα με 2.48.07 ενώ στόχος της παραμένει η συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των παγκορασίδων.
 6. Καραγιάννης Μιχάλης: Άνετα πρώτος στα 800μ ο Μιχάλης ο οποίος κυνηγά το όριο των 2.03 που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των παίδων. Ο Μιχάλης τερμάτισε σε 2.12.87, επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει και θα επιδιώξει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα των Αντρών να πετύχει τον στόχο του.
 7. Κουσαθανά Νικολέτα:  Η Νικολέτα έκανε την έκπληξη στα 800 μέτρα και κατέκτησε την 3η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ στην απόσταση με 2.55.00. Η αθλήτρια επανέρχεται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη χειμερινή περίοδο.
 8. Κωνσταντάρας Μάνος:  Πρώτος στο μήκος ο αθλητής του ΑΟΜυκόνου αλλά με επίδοση 5.10, μακρυά από τον καλό του εαυτό. Λίγο πριν ο Μάνος είχε ένα ελαφρύ διάστρεμμα στην κούρσα των 100 μέτρων που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.
 9. Σκάρτσο Ιωάννα:  Με την 9η θέση στα 100 μέτρα αλλά με αξιόλογο ατομικό ρεκόρ (13.97) η Ιωάννα αναζητά κούρσα στα εμπόδια που θα της δώσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων.
 10. Λαζαρίδης Ιωσήφ – Κουκάς Ευάγγελος:  Οι νέοι ρίπτες του συλλόγου πήραν το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες και η εμφάνιση τους κρίνεται ενθαρρυντική. Ο Ιωσήφ σημείωσε 6.75 (6ος) στη σφαιροβολία και 16.78 (4ος) στη δισκοβολία, ενώ ο Βαγγέλης σημείωσε 6.92 (5ος) στη σφαιροβολία και 15.83 (5ος) στη δισκοβολία. Ο προπονητής τους ο Γιώργος Αντωνίου έχει δημιουργήσει σχολή ρίψεων και με πρωταγωνιστή τον προβεβλημένο και δημοφιλή αθλητή του Βλαντιμίρ Ναουμένκο θα φέρει τις ρίψεις του συλλόγου σε πολύ υψηλό επίπεδο.
 11. Σούλα Αγγελική. Η Αγγελική επιβεβαιώνει το έργο του Γιώργου Αντωνίου. Βρέθηκε στα μετάλλια τόσο στη σφαίρα (3η με  6.23) όσο και στο δίσκο (2η 16.72) . Ο προπονητής της πιστεύει ότι η Αγγελική μπορεί να διακριθεί στη σφυροβολία αλλά ο σύλλογος δεν διαθέτει, προς το παρόν, τον κατάλληλο για το αγώνισμα, χώρο.
 12. Βλασσοπούλου Κατερίνα:  Η Κατερίνα δεν βρέθηκε στην καλύτερη της μέρα. Παρά το ότι στα προθερμαντικά άλματα έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 4.50 αρκέστηκε στο ισχνό για τις δυνατότητες της 3.72 και την 8η θέση.
 13. Το τελευταίο χρυσό μετάλλιο για την ομάδα κατέκτησαν τα κορίτσια του συλλόγου στη σκυταλοδρομία 4Χ100. Η Σοφιλένα Πελτετζή ή Πολυτίμη Μπλέτσα, η Ιωάννα Σκάρτσο και η Κατερίνα Βλασσοπούλου πέτυχαν 57.32 μια ικανοποιητική επίδοση που οφείλεται κυρίως στις πολύ καλές αλλαγές όπως τις έχει διδάξει η Φραγκίσκα Αρμάου.

Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος πήρε μέρος στους αγώνες με αρκετές απουσίες, όπως της Κατερίνας Χανιώτη, της Ευγενίας Χανιώτη, της Κατερίνας Κουκά και του Λευτέρη Μάντζαρη οι οποίοι θα πρόσφεραν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα μας.