5.16.11 η Μαρία Παρδαλού στον πρώτο της αγώνα

5.16.11 η Μαρία Παρδαλού στον πρώτο της αγώνα

Ξεκίνησε τα αγωνιστικά τεστ στην Αμερική η Μαρία Παρδαλού. Η Μαρία αν και βρίσκεται μόλις ένα μήνα στο Λας Βέγκας που προπονείται με αμερικανό προπονητή δοκίμασε τις δυνάμεις της στην πρώτη κούρσα επί αμερικανικού εδάφους. Έτρεξε ένα μίλι (1.608 μέτρα) σε 5.16.11 και κέρδισε άνετα την κούρσα η οποία έγινε σε ανοικτό στίβο.

«Ήταν ένα προπονητικό τεστ για να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι καθώς ακόμα δεν έχουμε αρχίσει γρήγορες προπονήσεις. Ακόμα το πρόγραμμα έχει πολλά χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση» μας δήλωσε η Μαρία.

Στο επόμενο διάστημα η Μαρία θα τρέξει σε όλες τις κούρσες που θα διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή που προπονείται και σε διαφορετικές αποστάσεις, από τα 1.500 μέχρι και τα 5.000 μέτρα. Στα στηπλ αναμένεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της περί τα τέλη Απριλίου καθώς θα έχει σταδιακά προσθέσει στις προπονήσεις της και την υπερπήδηση των εμποδίων και της λίμνης.

Η ίδια έχει αφήσει πίσω την πολύ απογοητευτική – για την ίδια – περασμένη χρονιά και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το 2016.