Αλέκος Κουκάς: Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που με βοηθάνε στο έργο μου»

Αλέκος Κουκάς: Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που με βοηθάνε στο έργο μου»

ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ

Πληθωρικός, χειμαρρώδης, παρορμητικός… Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα έναν από τους πλέον παλιούς παράγοντες του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου! Ο λόγος για τον πρόεδρο του Α.Ο. Μυκόνου Αλέκο Κουκά, που παραμένει πιστός στον σύλλογο που διοικεί για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Ξεκίνησε ως αθλητής για να συνεχίσει στα διοικητικά της ομάδας. Όπως ο ίδιος λέει μαζί με μια παρέα φίλων του όπως ο Αλέκος Αγγλετάκης, ο Στέλιος Ρουσσάκης, ο Γιάννης Μπουγιούρης ανέλαβαν τη διοίκηση του Συλλόγου τόσο από αγάπη για το άθλημα αλλά και για το νησί τους. «Μπορεί να είμαι πρόεδρος τα τελευταία 18 χρόνια, όμως υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που με βοηθάνε στο έργο μου» ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέκου Κουκά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportcyclades  για να συνεχίσει διευκρινίζοντας ποιους εννοεί «Κοντά μου είναι ο Σταμάτης Δαχτυλίδης που κρατάει σχεδόν όλες τις ακαδημίες, ο Λορέντζο Φρέρης, ο Νίκος Δαχτυλίδης αλλά και ο Αλέκος Αγγελετάκης που είναι μαζί με μένα από τους πιο παλιούς στη διοίκηση.»

e818036488acc5d98256e73d47a227ed_XL_e9ccc.jpg

-Πρόεδρε έχεις «ματώσει» οικονομικά τόσα χρόνια στον Α.Ο. Μυκόνου;

«Πάρα πολύ. Μην ξεχνάτε ότι είχα την ομάδα 14 χρόνια στη Δ’ Εθνική. Σε εποχές πολύ δύσκολες. Το τι έχουμε ακούσει τότε δεν περιγράφεται. Ακόμα και τρελούς μας έλεγαν και ότι φέρνουμε τα… λαμόγια στο νησί και τα πληρώνουμε.»

-Εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Μυκόνου, έχεις δημιουργήσει και ένα πολύ δυνατό τμήμα στον στίβο, έχεις επίσης τον Αήττητο Σπάτων, ενώ είσαι και Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στον Δήμο! Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

«Είναι πολύ δύσκολος ο συντονισμός όλων. Ευτυχώς έχω καλούς συνεργάτες τόσο στους Συλλόγους όσο και στον Δήμο και με βοηθάνε για να τα καταφέρω. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι Αντιδήμαρχος σε ένα νησί σαν τη Μύκονο, όπου κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από εσένα. Μοιραία λοιπόν το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζω πιο… χαλαρά, αφού πρέπει να φανώ αντάξιος της ψήφου των Μυκονιατών. Θέλω να πω επίσης ότι αυτή η εκλογή μου ήταν μια δικαίωση για μένα, γιατί έχω βοηθήσει πολλές φορές τους δημάρχους στο παρελθόν χωρίς να είμαι μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

-Θεωρείς ότι το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει ποιοτικά;

«Προσπαθούν να το ανεβάσουν, αλλά με τρόπους που δεν είναι και τόσο φυσιολογικοί»

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ.