Πραγματοποιήθηκε το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο Atromitos soccer schools

Με την παρουσία περισσότερων από 150 προπονητών και ανθρώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο Atromitos soccer schools. Εκεί βρέθηκε για να παρακολουθήσει το σεμινάριο και ο προπονητής των ακαδημιών μας κ. Μάκης Πούλος.

Το σεμινάριο ήταν διάρκειας δυο ημερών και χωρίστηκε σε δυο μέρη θεωρίας και πράξης όπου την Πέμπτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές ομιλίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του προπονητικού κέντρου και την Παρασκευή 18 Μαΐου προπονητικές επιδείξεις στο γήπεδο.

Στο διήμερο σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές που ανήκουν στο δίκτυο σχολών της ΠΑΕ Ατρόμητος και τεχνικοί από όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Περιστερίου.

Στο χαιρετισμό του ο διοργανωτής και τεχνικός διευθυντής υποδομών της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλης Αποστόλου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους προπονητές στο 2ο σεμινάριο που διοργανώνει η ομάδα και τόνισε ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύεται η δυναμική τόσο της ΠΑΕ Ατρόμητος όσο και των ομάδων που ανήκουν στο δίκτυο σχολών. Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι στόχος της ΠΑΕ Ατρόμητος είναι να συνεργάζεται με όσο το δυνατόν περισσότερους συλλόγους δίνοντας τις κατευθύνσεις για την ενίσχυση των ακαδημιών τους.

1

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Μπέτσης που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το σεμινάριο λόγω της παρουσίας συλλόγων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά κυρίως από την πόλη που δραστηριοποιείται ο Ατρόμητος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε υπερήφανος για το επίπεδο που έχει φτάσει ο Ατρόμητος και ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο σύλλογο όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας των τελευταίων ετών.

Την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιων σεμιναρίων από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες τόνισε και ο συντονιστής Εθνικών ομάδων στις αναπτυξιακές ηλικίες, Θεόδωρος Ελευθεριάδης που εξήρε τη λειτουργία των υποδομών της ομάδας.

3

4

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών ξεκίνησαν οι επιμορφωτικές ομιλίες του σεμιναρίου, τις οποίες οι προπονητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκομίζοντας σπουδαία συμπεράσματα για τις τεχνικές προπόνησης και συμπεριφοράς που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Οι ομιλητές ήταν άνθρωποι από το χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο όπως ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος εκπαίδευσης του δικτύου, Ευάγγελος Μπεκρής, ο γυμναστής της ΠΑΕ Ατρόμητος, Σωτήρης Ρούσσης, ο ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης σχολών UEFA, Αχιλλέας Υφαντίδης και η σύμβουλος άσκησης, Ελένη Πετρουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκαν διαλλείματα για καφέ και γεύμα προσφορά των χορηγών του σεμιναρίου.

2

5

6

7

32855197 10211807551572910 1157799028381974528 n

Η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου ήταν αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην πράξη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε το γήπεδο του προπονητικού κέντρου όπου πραγματοποιούνται και οι προπονήσεις της ομάδας.

Η επιμόρφωση πάνω στην τακτική είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με τον προπονητή της ομάδας Κ20 του Ατρομήτου, Μουράτ Σεροπιάν να αναπτύσσει τη φιλοσοφία του μέσα στο χτίσιμο του παιχνιδιού μέσα στο γήπεδο και στις επιθετικές λειτουργίες.

8

Οι προπονητές που παρακολούθησαν τη δεύτερη μέρα είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από την ανάπτυξη της φιλοσοφίας τόσο του κ. Σεροπιάν όσο και του Ευάγγελου Μπεκρή που ανέδειξε την εκπαίδευση των βασικών αρχών τακτικής στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Με την ολοκλήρωση των διεργασιών οι τεχνικοί που είχαν ερωτήματα πάνω στα συστήματα συζήτησαν για αρκετή ώρα με τους ανθρώπους του Ατρομήτου λύνοντας κάθε απορία και φεύγοντας από το προπονητικό κέντρο της ομάδας με ιδέες και τακτικές που θα εφαρμόσουν στις ομάδες τους.

9

10

11

 27A1583test